Wat we regelen rond de uitvaart...

Opbaren


Opbaren kan in een uitvaartcentrum van uw keuze. Sommige uitvaartcentra of aula’s bieden de mogelijkheid van een sleutelkamer. Zodra uw overleden dierbare is overgebracht naar de rouwkamer ontvangt u een sleutel, zodat u 24 uur per dag, wanneer het u uitkomt, een bezoek kunt brengen, zonder dat u telkens een afspraak hoeft te maken.

Niet alle uitvaartcentra en aula’s bieden deze mogelijkheid. Bert Mulder Uitvaartzorg kan u informeren.

U kunt natuurlijk ook voor een thuisopbaring kiezen. Het kan een hele mooie gedachte zijn dat uw overleden dierbare in zijn of haar eigen omgeving is opgebaard. U kunt dan bijvoorbeeld zelf bepalen of u bezoek wilt ontvangen en zo ja wie dan en op welke momenten.  Bij een thuisopbaring komen we iedere dag langs voor controle. Een geruststellende gedachte!

In veel verzorgingshuizen en soms in hospices, bestaat de mogelijkheid om in het eigen appartement of in de eigen kamer opgebaard te worden.

Vervoer


Te vaak wordt nog gedacht dat rouwvervoer alleen kan plaatsvinden in een standaard rouwauto. Maar het is ook mogelijk om te kiezen voor andere vormen van vervoer.

Hieronder ziet u een aantal mogelijkheden.

 
Image
Image
Image

Drukwerk en advertenties


In overleg met u verzorgen we de rouwkaarten en eventuele advertenties.

Klik hier voor onze collectie. Vanzelfsprekend kunnen we een rouwkaart geheel naar uw eigen wensen vormgeven met bijvoorbeeld een persoonlijke tekst of foto’s. Ook het bewerken van foto’s behoort tot de mogelijkheden.

Daarnaast kunnen we ook het etiketteren van de enveloppen en verzending voor u verzorgen.

Bloemen


Welkom in de bloemenwebshop van Bert Mulder Uitvaartzorg

Deze bloemenwebshop is in samenwerking met Luyckx Uitvaartbloemen, onze vertrouwde partner voor alle bloemenbestellingen.  

Image

Begraven


De keuze voor begraven of cremeren is veelal een heel persoonlijke. Voor sommige mensen is het een principiële of religieuze reden, voor anderen het feit dat er een plek is om naar toe te gaan. Sommige begraafplaatsen zijn parkachtig aangelegd, wat er aan kan bijdragen dat nabestaanden hier tot rust kunnen komen.

De kosten van het begraven verschillen per gemeente. De tarieven van het begraven staan meestal op de website van de betreffende gemeente. Bert Mulder Uitvaartzorg kan u hier meer over vertellen.

Vaak wordt er bij het begraven gekozen voor een gemeentelijke begraafplaats, maar er zijn ook zgn bijzondere begraafplaatsen, die soms in eigendom van een kerk of stichting zijn. Natuurbegraafplaatsen zijn de laatste jaren ook in opkomst. Een van de bekendste natuurbegraafplaatsen in Drenthe is Hillig Meer. Een voordeel van het begraven op deze plek is de eeuwigdurende grafrust.

Bert Mulder Uitvaartzorg kan u meer vertellen over de verschillen in de diverse begraafplaatsen. Indien gewenst gaan wij met u op locatie kijken.

Een schone manier van begraven is begraven in een grafkelder. Een grafkelder is een betonnen constructie bestaande uit een bodem, 4 wanden en een ‘deksel’ die in 1-geheel in een graf geplaatst kan worden.

In de grafkelder wordt de uitvaartkist geplaatst waarna de grafkelder wordt gesloten en met zand wordt bedekt.

Men wordt dus niet in de aarde begraven maar in een ruimte onder de grond. Sommige mensen kiezen uit hygiënisch oogpunt voor een grafkelder.


Tijdelijke grafbedekking


Kort na een begrafenis ligt een graf er nogal kaal bij. Voordat er een monument of andere afwerking geplaatst kan worden, moet je een poosje wachten. Dan kan het zand inklinken en voorkom je verzakking van een steen of beplanting. Juist in de tijd dat je het graf wilt bezoeken, is het erg anoniem en lelijk.

Bert Mulder Uitvaartzorg is gewend om de familie voor die tijd een tijdelijk bordje aan te bieden, met de naam of namen van degene(n) die in het graf liggen. Maar, toegegeven, dat is wel heel summier. Het kan veel mooier.

Daarom bieden wij nu ook de mogelijkheid van een veel mooiere en heel persoonlijke tijdelijke grafbedekking. Via www.tijdelijkegrafbedekking.nl kan de familie zelf met passende afbeeldingen en teksten een liggend tijdelijk monument van bedrukt kunststof zeildoek ontwerpen. Vervolgens kan men ervoor kiezen dat zelf te plaatsen of dit aan ons uit te besteden.

Zo zorg je ervoor dat het graf herkenbaar en netjes aangekleed is. En een bij de overledene passende foto of troostende tekst maakt dat het een persoonlijk graf is, ook al staat het monument er nog niet.

Als u vragen hebt over deze tijdelijke grafbedekking, bijvoorbeeld over de kosten, informeert u dan even bij ons. 

 

Cremeren


Steeds vaker kiezen mensen voor cremeren. Cremeren is veelal ook goedkoper dan begraven, wat een overweging kan zijn om zich te laten cremeren.

Het aantal mensen dat de keuze maakt om zich te laten cremeren is de afgelopen jaren gestegen ten opzichte van het begraven.

Het cremeren kan plaatsvinden in een van de crematoria in de regio. Crematorium Cereshof te Stadskanaal, crematorium De Boskamp in Assen, crematorium De Meerdijk te Emmen en crematorium Oost-Groningen te Winschoten, of in een crematorium van uw keuze elders in het land. Bert Mulder Uitvaartzorg is goed bekend met de diverse locaties en kan u voorlichten over de verschillende mogelijkheden per locatie.

Na de afscheidsplechtigheid kan de gasten een consumptie worden aangeboden. Dit kan zijn koffie met cake, maar tegenwoordig is er veel meer mogelijk op het gebied van catering. Bert Mulder Uitvaartzorg kan u adviseren over de verschillende mogelijkheden die er zijn.

Wanneer er voor wordt gekozen om zich te laten cremeren zijn er veel mogelijkheden om het afscheid vorm te geven. De afscheidsbijeenkomst voorafgaand aan de crematie kan in de aula van een crematorium gehouden te worden, maar ook vanuit een kerk, een buurthuis, de sporthal of elke andere locatie die bij het leven van de overledene past. 

 
© 2020  Bert Mulder Uitvaartzorg
Image